Update Nest Home brengt Smart Home bediening stap dichterbij

Update Nest Home brengt Smart Home bediening stap dichterbij

Recentelijk werd de Nest Home geüpdate naar softwareversie 32.28.38.336575889.  Nu zegt deze reeks getallen je waarschijnlijk helemaal niets, maar waar het op neerkomt is een grote stap voorwaarts qua Smart Home aansturing en algemeen gebruiksgemak. Wat er dan zoal veranderd is? 

Sinds de komst van de Nest speaker Audio zou je haast vergeten dat Google en enkele andere spelers ook nog een aantal Smart Displays op de markt hebben. Deze zijn er echter nog steeds en worden dan ook met regelmaat geüpdate. De laatste update van de Nest Home is dan ook een zeer uitgebreide en komt met name tegemoet in de aansturing van je Smart Home.

Fotolijstje

Wanneer je van een afstandje naar je Nest Home kijkt blijft deze, zoals we al gewend waren, foto’s weergeven. Het grote verschil zit hem er nu echter in wanneer de sensoren aan de bovenzijde van het scherm merken dat je dichterbij komt. Vanaf dat moment verdwijnen de foto’s en komen er in plaats daarvan verschillende keuzemenu’s met pakkende namen als:

  • Je avond
  • Bediening voor in huis
  • Media
  • Communiceren
  • Ontdekken

Je avond

Via het scherm Je avond kom je eigenlijk bij een beknopt overzicht van je Google Agenda in combinatie met het actuele weer en wat andere al dan niet relevante zaken.

Bediening voor in huis

Dit is een overzicht van je gekoppelde Smart Home apparaten, waarbij onderscheid word gemaakt tussen lampen, ruimten, klimaat, routines, speakers en tv’s.

Zo kun je op een snelle manier lampen per  ruimte schakelen, de thermostaat wat hoger of lager zetten, handmatig je google routines starten, of eenvoudig je af te spelen media per apparaat regelen.

Media

Het kopje media spreekt redelijk voor zichzelf, hier komen je favoriete nummers en Youtube video’s voorbij, waarbij  YouTube althans, bij mij nogal gedomineerd word door een klein blond mannetje zijn voorkeuren. Casten kan vervolgens op de Nest zelf of naar een daartoe geschikt apparaat.

Communiceren

Het kopje communiceren biedt dan weer compleet andere mogelijkheden, zo kun je namelijk via je Nest Home een omroep ofwel broadcast doen over je andere slimme speakers. Handig om bijvoorbeeld iedereen aan tafel te krijgen of voor andere belangrijke huishoudelijke mededelingen. De belfunctie werkt via Google Duo waarbij er in het geval van de Nest Home een audioverbinding tot stand word gebracht. Best een aardige functie maar echt leuk word het pas met een Lenovo Smart Display of Nest Hub Max, hiermee kun je namelijk videobellen. Dit heb ik uiteraard geprobeerd en dit werkt prima.

Ontdekken

Via het scherm ontdekken kom je bij wat andere functies van de Google Assistent waar je zelf zo snel misschien niet aan zou denken, bijvoorbeeld wat ludieke vragen, vertaal/tolk mogelijkheden en wat voedsel gerelateerde zaken. Wat ik zelf een leuke functie vind maar die eigenlijk niet actief door Google gepromoot word is de spelletjes functie.

Spelletjes / Game functie 

Met deze functie kun je dus spelletjes spelen op je Nest Home, vraag je hier in het Nederlands om: Hey Google, ik wil een spelletje spelen. Dan krijg je de keuze uit drie verschillende spellen, namelijk:

  • Donald  Duck Quiz
  • Toto Sport Quiz
  • Willem Wever Quiz

Spelen kan met 1 tot 4 personen waarbij je kennis word getest van Donald Duck, Sport of je algemene kennis. In voorgaande pogingen kreeg ik op de Lenovo Smart Display ook Engelstalige spellen tevoorschijn met de zoekterm: ‘Let’s play a game’. Wat tevens een bekende uitspraak is uit een niet nader te noemen reeks horrorfilms.

Tijdens het schrijven van dit artikel is het me helaas niet meer gelukt de Engelse spellen boven water te krijgen. Wat zonde is want hier zaten enkele pareltjes tussen.

Donkere modus

Een andere functie die uitgerold is is de donkere modus, waarbij de Nest Home bij minder licht overschakelt op een donkere weergave, zoals tegenwoordig ook langzaam de standaard word op je Android telefoon. Voor zover ik nu kan inschatten kun je deze functie niet in- of uitschakelen, maar zelf ervaar ik het als prettig.

Update niet ontvangen?

Mocht deze update nog niet beschikbaar zijn op je Smart Display maak je dan geen zorgen, Google staat er om bekend niet alle updates gelijk bij iedere gebruiker uit te rollen, sommige functionaliteiten worden soms eerst bij enkele gebruikers getest. Mocht je zelf een oudere of andere softwareversie hebben, laat het dan even weten!

Dit kun je trouwens vinden door van onderaan  het scherm naar boven te vegen en dan via het tandwiel icoontje kun je de software versie aanklikken.

Mike | Huisvanvandaag

Geef een reactie

Aanbevolen
De mogelijkheid om Netflix te casten naar je Google Nest smart Screen werd eerder deze…
Translate »