Sideloaden Android Apps

Sideloaden Android Apps

Soms wil je een app installeren op je Android Apparaat wat eigenlijk (nog) niet te installeren is. Dit kan zijn omdat deze niet compatible is met de versie van Android die je gebruikt, of omdat deze nog niet uit is in het land waarin je je bevindt. Gelukkig kun je dit eenvoudig omzeilen door middel van het sideloaden van apps.

File Manager App

Dit kan op een aantal verschillende manieren, welke we hier zullen bespreken. Echter bij iedere methode die we gaan bespreken werkt de installatie op je Android apparaat hetzelfde, namelijk via een File Manager App. Wanneer je in de Play Store op File Manager zoekt word je overspoeld met dergelijke programma’s. Zelf gebruik ik ES File Explorer File Manager, deze is niet per definitie beter of slechter als een andere app.

De Nest Hub als Smart Home aansturing? je leest het hier!

APK Mirror.com

Dit is een website waarop je .APK bestanden kunt downloaden dit zijn de eigenlijke Android Apps. Er staat netjes een omschrijving bij en of het al dan niet een ‘verified safe to install’ betreft, dit houd in dat het een veilig bestand is. Mocht je apparaat waarop je de apps wil sideloaden snel genoeg zijn, dan kun je het via deze site downloaden op je apparaat. En vervolgens opzoeken via de File Manager en op deze manier installeren.

Deze methode is echter niet op alle apparaten handig of snel uit te voeren, op Android TV bijvoorbeeld werkt de browser niet echt mee. Dan passen we één van de volgende manieren toe.

Downloaden op pc of laptop

Bovenstaande site Apkmirror.com, werkt gelukkig ook op de gewone computer, zo kun je de .APK bestanden downloaden, hoe je dat doe lees je hieronder.

Hoe werkt downloaden via APKMirror.com?

Zoek naar de gewenste app
Klik de juiste, meest recente versie aan

4K Android TV HDMI stick maakt van iedere televisie een Android TV | Gevonden op Aliexpress voor € 41,-

Kies de versie die overweg kan met jou apparaat
Controleer of de versie veilig is om te installeren en klik vervolgens op Download APK
De download zou nu automatisch moeten starten
Wanneer de download klaar is, klik je deze aan op Weergeven in map
Dit is het APK Bestand wat je op je Android apparaat moet krijgen, dat kan op verschillende manieren

APK bestand op je apparaat krijgen

Het zojuist gedownloade APK bestand moeten we nu nog op je Android apparaat zien te krijgen, dit kan gelukkig op verschillende manieren.

Namelijk:

  • USB stick, zet het op een USB stick en plug deze in in het apparaat
  • (micro) SD kaart, zelfde werkwijze als bij de USB stick
  • Per E-mail, mail het bestand naar het e-mail adres wat je op je apparaat gebruikt

Vervolgens open je met de File Manager het bestand, dan word je gevraagd of je het bestand wilt installeren. Nu heb je het bestand op je apparaat.

Kleine kanttekening hierbij is wel dat bijvoorbeeld televisies met Android TV niet over de snelste hardware beschikken, hierdoor werken sommige apps, zoals bijvoorbeeld Google Earth, tergend langzaam op je apparaat.

Quad Core Android 7.1 TV BOX 2GB RAM, 16GB Disk, met WIFI | Gevonden op Aliexpress voor € 32,- met gratis bezorging

APK Extractor

Mocht je de app die je wilt installeren niet op APKMirror.com staan dan kun je dit omzeilen door middel van APK Extractor. Dit is een app waarmee je zelf .APK bestanden kunt maken van de apps die op je telefoon geïnstalleerd zijn, dit is onder andere handig wanneer de app die je zoek niet voorkomt op APKmirror.com. Dit komt weleens voor bij wat kleinschaligere apps van bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven.

Download de APK Extractor App uit de Play Store en installeer deze op je apparaat.

Android Apps Sideloaden op je Android Apparaat | Huisvanvandaag.nl
Installeer de APK Extractor App in de Google Play Store
Kies de gewenste app en houdt deze ingedrukt
Klik op Send APK om het bestand om te zetten en gelijk te verzenden

Hopelijk is het je nu gelukt om je apps toch werkend op je apparaat te krijgen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat het me dan weten.

Mike | Huisvanvandaag

Één gedachte over “Sideloaden Android Apps

Geef een reactie

Aanbevolen
Met de alsmaar uitbreidende keuze aan video-on-demand aanbieders lijkt het ouderwetse kabelabonnement aan het einde…
Translate »