Je huis schoon houden was nog nooit zo makkelijk

Je huis schoon houden was nog nooit zo makkelijk

Het heeft lang geduurd voordat ik overstag ging, maar uiteindelijk heb ik ook een robotstofzuiger gekocht. Al jarenlang volg ik deze trend en vaak genoeg heb ik erover getwijfeld en dan nu uiteindelijk toch de knoop doorgehakt.

Niet dat ik nu zozeer een hekel aan stofzuigen heb, maar als ook deze repeterende klus geautomatiseerd kan worden. En s’ochtends met een verse vloer wakker worden is toch wel een prettig idee.

Probleem is echter dat je door het spreekwoordelijke robotstofzuiger bos amper de bomen meer kunt zien. In iedere prijsklasse heb je wel stofzuigers, waarbij je het zo gek kunt maken als je zelf wilt.

 Goedkope robotstofzuigers

Denk hierbij onbekende en merkloze robotstofzuiger ‘achtige’ apparaten, zoals bijvoorbeeld dit bijzondere apparaat van Vileda,  wat nog het meeste wegheeft van een kruising tussen een UFO en een hovercraft. En dat voor nog géén € 40,- maar of het werkt? Vervolgens is er een hele reeks betaalbare robotstofzuigers onder de € 100,-  maar hierbij vrees ik dat goedkoop, duurkoop is.

Bekende robotstofzuigers

Het alternatief is dan de ‘gerespecteerde’ merken zoals bijvoorbeeld Miele, iRobot, met de Bosch Roxxter die de absolute kroon spant voor een bedrag van bijna € 1200,-

Betaalbare middenmoot

Gelukkig is er nog een betaalbare middenmoot met modellen van bijvoorbeeld: Dirt Devil en Medion, zelf ben ik dan ook voor de Medion MD18600 gegaan.  Deze is met z’n prijs van tussen de € 119 en € 125,- schappelijk geprijsd.

Medion MD18600

Zoals hierboven al aangegeven heb ik de Medion MD18600 gekocht, tot nu toe heb ik altijd goede ervaringen gehad met Medion producten. Hoofzakelijk bekend van die betaalbare pc’s bij de Aldi vroeger, maar ondertussen ook fabrikant van allerlei ander handige producten.

De uitvinding waarvan je niet wist dat je hem wilde hebben: de robot ruitenreiniger!

 

Online research

Na wat online research bleek dat deze niet al te dure middenmoter van Medion goed uit de testen komt, zo beschikt deze zelfs over een HEPA filter (met name handige bij allergieën). Ook drempels tot 2 centimeter neemt de stofzuiger zonder moeite, dit merk je ook wanneer je het apparaat optilt. Dan merk je dat de wielen een paar centimeter speling hebben om zo onder andere over drempels heen te komen.

Het vuilreservoir na z'n Maiden Voyage | Huisvanvandaag.nl
Het vuilreservoir na z’n Maiden Voyage.

Klassenverschil

Ongetwijfeld zullen de duurdere merken betere prestaties leveren. Maar ik wil gewoon een ogenschijnlijk schone vloer wanneer ik beneden kom en de stofzuiger zo nu en dan boven z’n gang laten gaan, met name onder het bed. Ik zie het dan ook als een aanvulling op de gewone stofzuiger en niet direct als een vervanger.

De beste Robotstofzuigers volgens CoolBlue

Vooralsnog ben ik zeker niet teleurgesteld, met name onder m’n bed is het nog nooit zo schoon geweest. En hoewel deze versie de uitgebreidere functionaliteiten zoals besturing via een App moet missen, werkt de timer functie eigenlijk ook gewoon prima.

Meet het grootste gemak schiet hij ook onder het bed door | Huisvanvandaag.nl
Meet het grootste gemak schiet hij ook onder het bed door.

Nachtwerker

Standaard om 02:00 uur s’nachts ontwaakt de stofzuiger en verlaat z’n docking station om aan z’n schoonmaakmissie te beginnen. Boven zet ik hem gewoon weg wanneer ik zelf beneden zit en na ongeveer 90 minuten mag hij terug het dock in.

Obstakel vrij

Zelf moet je er wel opletten dat er geen spullen op de vloer liggen waarop de stofzuiger zich klem kan rijden. Momenteel ga ik zelfs nog zo ver om de eettafel stoelen s’avonds op tafel te zetten, aangezien de keuken voor de meeste rommel zorgt vind ik het wel een prettig idee dat deze ook goed gestofzuigd word.  Of ik dit heel lang vol blijf houden valt nog te bezien, maar wie weet.

Standaard bepekt de stofzuiger zich dus tot de woonkamer en keuken, maar zo nu en dan zet ik hem even 10 minuten in de hal om hem ook daar z’n karwei te laten klaren. En één keer per week gaat ie naar boven, hij past goed onder het bed en pakt ook het vuil lang de plinten goed mee.

Nog beter als de Robotstofzuiger, een robotstofzuiger en dweil in-éen | Huisvanvandaag.nl

Robotstofzuiger en dweil!

Bovenstaande afbeelding van zowel een robotstofzuiger als dweil is helemaal goed. Mocht ik mijn huidige nog niet hebben gehad, dan was ik zeker voor dit model gegaan. Want de enige huishoudelijke taak die nog vervelender is als stofzuigen is uiteraard dweilen.

 

Robotruitenreiniger

Helemaal de overtreffende trap is bovenstaande robotruitenreiniger. Want laten we eerlijk zijn, als er één huishoudelijke taak nog vervelender is als stofzuigen of dweilen dan is het wel de ramen zemen. Maar zelfs dit kun je tegenwoordig al uitbesteden aan een robotvariant!

 

 

 

 

Mike | Huisvanvandaag

2 reacties op “Je huis schoon houden was nog nooit zo makkelijk

Geef een reactie

Aanbevolen
Ergens tussen kerst en Oud en Nieuw wilde ik mezelf een beetje kietelen, daarom heb…
Translate »