Eindelijk een oplossing voor ‘Off-Grid’ beveiliging

Eindelijk een oplossing voor ‘Off-Grid’ beveiliging

In en rondom je huis kun je je eigendommen op allerlei manieren beveiligen, thuis heb je immers altijd de beschikking over een razendsnelle internetverbinding.

Hierdoor kun je overal ter wereld je WiFi camera’s uit kunt kijken, verlichting kunt laten schakelen en nog veel meer. Toch zijn er anno 2019 nog tal van situaties te bedenken waarin juist een systeem wenselijk is dat je wat oudere  methoden gebruikt.

Zoals je in het vorige artikel al kon lezen hoeft niet alles in huis ‘Smart’ te zijn. Soms wil je om bijvoorbeeld privacy redenen niet dat alles in je huis maar verbonden is met het internet, of moet je objecten beveiligen op plekken waar geen of een slechte internetverbinding is.

Bouw eenvoudig je eigen slimme deurbel met beveiligingscamera

Probeer bijvoorbeeld je camper of caravan maar eens te beveiligen wanneer deze niet op de netstroom zit aangesloten, ergens diep in de Dordogne in Frankrijk. Dat lijkt een haast ondoenlijke opgave, gelukkig dat sinds de ‘mobiele revolutie’, met name de voorheen gangbare communicatie systemen aanzienlijk goedkoper zijn geworden.

Vandaar dat ik hier even vier beveiligingssystemen van het merk Digoo met je wil doornemen. Variërend van een uitgebreide versie met touchscreen en RFID tot de meest simpele versie hoofdzakelijk bestaande uit een sirene.

Behalve beveiliging tegen inbraken zijn de systemen ook te koppelen aan de rookmelders van Digoo. Hierdoor kun je het alarm af laten gaan of een notificatie ontvangen wanneer er brand uitbreekt.

Digoo beveiligingssysteem met touchscreen

Zo koop je onderstaand beveiligingssysteem voor nog geen € 72,-. Het mooie van dit systeem is dan ook dat, hoewel je het ook via WiFi kunt koppelen met app uiteraard, het ook werkt middels een SIM kaart. Deze koop je bij vrijwel iedere supermarkt voor amper € 5,-, inclusief hetzelfde bedrag aan tegoed erop. En zeker met het kosteloos bellen in vrijwel geheel Europa, is dit dus een heel betaalbare en betrouwbare beveiligingsoplossing.

Digoo DG Hama beveiligingssysteem | Huisvanvandaag.nl

Digoo DG Hama beveiligingssysteem, set bestaande uit:

  • Touchscreen ter bediening
  • PIR bewegingssensor
  • twee maal deur- en raamsensoren
  • twee maal afstandsbediening

Digoo DG Hama beveiligingssysteem | Huisvanvandaag.nl

Bouw je liever je eigen PIR sensoren? Je leest hier hoe!

Gebruik

Dit systeem werkt op 433Mhz radiofrequentie, om het systeem in- of uit te schakelen gebruik je eenvoudig weg het touchscreen of de afstandsbediening. Wanneer het systeem afgaat verstuurd de SIM kaart, welke je in het touchscreen hebt geplaatst, een bericht naar de door jouw ingevoerde nummers.

Tegenwoordig zijn er zelfs speciale SIM kaarten ontwikkeld voor Internet-of-Things en dergelijke toepassingen, deze maken overal verbinding met het best bereikbare netwerk.

Mochten de batterijen van de sensoren onder de 10% komen dan ontvang je hiervan een notificatie, de alarmsystemen zelf hebben een back-up accu om een tijdje zonder spanning te kunnen.

Digoo met numerieke toetsen

Mocht je liever een traditionele uitziend alarmsysteem willen dan is er nog de Digoo  DG-Hosa. Deze is nog voorzien van cijfertoetsen, maar is tevens voorzien  van zowel RFID, WiFi als per telefon verbinding en biedt hierdoor dezelfde mogelijkheden als de versie die we hiervoor besproken hebben. Waar een dergelijk systeem je vroeger een klein fortuin had gekost, koop je dit systeem al voor € 57,-. Of voor € 179,99 op Bol.com.

Digoo alarm

Digoo DG-MAS1

Dit is een vrij eenvoudige versie van de Digoo alarmsystemen, wel is ook dit exemplaar te koppelen aan de PIR, deur- en raamsensoren en biedt het alarmsysteem ruimte aan een SIM kaart om zo eventuele meldingen door te geven. Onderstaande set met twee deur- of raamsensoren, PIR sensor en afstandsbediening heb je voor nog geen € 32,-.

Digoo DG-MAS1

Digoo DG-Rosa sirene

De laatste die ik met je door wil nemen is tevens de meest basic variant van Digoo, namelijk de DG-Rosa. Dit is niet meer als een sirene welke je kunt koppelen aan de PIR of deur- en raamsensoren en op scherp kunt zetten met de afstandsbediening. Deze is tevens te koppelen met bovengenoemde modellen of puur als losse sirene te gebruiken en koop je al voor nog geen € 15,-

Digoo DG-Rosa siren

Conclusie

Mooie systemen met uiteenlopende mogelijkheden tegen zachte prijsjes. Waar zou je ze zelf toepassen? Laat het me weten!

Mike | Huisvanvandaag

Geef een reactie

Aanbevolen
In de zoektocht naar het Slimme Huis hoeft niet alles 'Smart' te zijn. Sommige zaken…
Translate »