Nest IQ in- & outdoor camera

Nest IQ in- & outdoor camera

Diverse artikelen op dit blog zijn gewijd aan camera’s, zowel het zelf bouwen als betaalbare kant en klare oplossingen. Vandaag wil ik jullie echter wijzen op het nieuwste pareltjes van Google, de Nest IQ in- & outdoor. 

Deze camera’s zitten qua prijs aanzienlijk hoger als bijvoorbeeld de zelfbouw camera in dit artikel. Hiervoor krijg je inruil dan wel uitstekende beeldkwaliteit door middel van een 4K sensor, met overdag zelfs HDR weergave. De mogelijkheid om tot 12x digitaal in te zoomen, een volgfunctie met close-upweergave en tot maar liefst 15 meter nachtzicht.

Al met al prima specificaties voor een bewakingscamera. Dit komt wel met een prijskaartje van € 379,-. Standaard kun je hierbij tot 3 uur terug kijken via de Nest App.

Nest Aware

Wil je echter optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Nest kun je een abonnement afsluiten voor Nest Aware. Dit kost je op jaarbasis tussen de € 50-300 euro afhankelijk van hoelang je terug wenst te kijken, 5, 10 of 30 dagen.

Nest indoor 

Behalve de outdoor variant beschikt Nest ook over een versie voor binnen, de Nest indoor. Het verschil tussen de twee versies zit hem uiteraard in de weesbestendigheid, maar daarnaast beschikt de Nest indoor ook over een ingebouwde  Google Assistent, 3 microfoons en een krachtige luidspreker. En is deze met € 312,- net iets goedkoper als de buiten variant.

Slimme algoritmes

Google is groot geworden door het toepassen van slimme algoritmes en deze trend zetten ze dan ook voort in de Nest camera lijn. Deze algoritmes kunnen een activiteitenzone maken van een belangrijke plek zoals een deur, raam of wieg. Vervolgens ontvang je automatisch een push bericht op het moment dat hier iets gebeurt.

Plug en play 

Waar de overeenkomsten qua mogelijkheden tussen de Nest in- of outdoor veel raakvlakken vertonen met de zelfbouw camera met MotionEye.  Zit het grote verschil hem dan ook in de eenvoudige installatie, het pakket word uiteraard, kant en klaar geleverd en met enkele klikken is de installatie geregeld. Uiteraard is er een eenvoudige koppeling mogelijk tussen je Nest camera’s en je Nest HUB, zo geef je eenvoudig de beelden hierop weer.

Liever een alternatieve Smart Speaker? Bekijk de visie van andere grote merken
Beveiliging

Alle verbindingen zijn goed versleuteld en lopen middels een AES 128-bits beveiligde verbinding. Wel zo’n fijne gedachte na de recente nieuwsberichten  over Xiaomi. Wat zonde is want over hun andere producten was ik altijd wel te spreken.

Conclusie 

Ga je in dat geval voor de voldoening van het zelf bouwen of voor gebruiksgemak en dienstverlening vanuit Google/Nest? Laat het me weten!

 

 

 

 

 

Mike | Huisvanvandaag

Één gedachte over “Nest IQ in- & outdoor camera

Geef een reactie

Aanbevolen
De Google Home of tegenwoordig gewoon Nest geheten domineren ondertussen de Nederlandse slimme speaker markt.…
Translate »