Waarom de Nest Hub het meest krachtige Smart Screen van dit moment is!

Op 28 Mei was het dan eindelijk zover: de Nederlandse release datum van de Nest HUB (voorheen Google Home HUB). De slimme luidspreker van Google maar dan voorzien van touchscreen werd eindelijk officieel gelanceerd.

Ondertussen zijn er onderhand meer recensies over geschreven als dat er exemplaren zijn verkocht, waarbij de reacties uiteenlopen van overgewaardeerde digitale fotolijst tot het ultieme brein van je Smart Home.

Toch wil ook ik graag mijn eerste ervaringen met de Nest Home Hub met je delen.

Nest Home Hub | Huisvanvandaag.nl

Nest Home Hub, de slimme speaker met scherm van Google

Wat is de Nest Home Hub?

Zoals aangegeven is dit de bekende Google Home speaker maar dan tevens voorzien van een touchscreen en van een nieuwe naam, die volgens Google beter aansluit bij hun andere Smart Home producten van Nest.

Dat ik al een zeer tevreden gebruiker van de Google Home (Mini) was kon je hier al lezen.

Prijs

De Nest Home HUB is op dit moment te koop voor € 129,- bij onder andere Bol.com en CoolBlue.

Sinds de release zijn de prijzen van de Google Home en de Google Home Mini behoorlijk gedaald. Eerst genoemde koop je op dit moment voor € 79,- en de Mini voor circa € 39,-

Meerwaarde van het scherm

Toch heeft het touchscreen een absolute meerwaarde, zo kun je het scherm bijvoorbeeld in de keuken gebruiken, waarbij je stem gestuurd door recepten heen gaat.

Heeft het een wat chiquere uitstraling tijdens het streamen van muziek, door middel van het tonen van albumcovers en radio logo’s.

Nest Home Hub | Huisvanvandaag.nl

Via het scherm kun je je gekoppelde lampen bedienen, waarbij je de Philips Hue lampen uiteraard ook van kleur kunt laten veranderen.

Maar een van de handigste features van het scherm, is de mogelijkheid om toch ook fysiek je lampen te kunnen bedienen.

Combineer dit met de recente mogelijkheid van Athom om je Homey aan Google Home te kunnen koppelen en je hebt naast prima werkende spraakbediening een werkend alternatief voor Homeydash.

 

Omroep / Broadcast functie van Google Home | Huisvanvandaag.nl

Omroep of Broadcast functie van Google Home

Omroep ofwel Broadcast functie

De Omroep functie zat achteraf gezien ook al op de vorige speakers van Google, maar heb ik zelf pas ontdekt op de Nest Home Hub. Via deze functie kun je een gesproken boodschap afspelen over de andere Google speakers in je huishouden. Bijvoorbeeld wanneer je iedereen aan tafel wilt krijgen voor het avondeten.

Deze functie komt tevoorschijn wanneer je het scherm van boven naar beneden ‘swipet’. Vervolgens kun je je boodschappen inspreken en deze verzenden.

Nest Home HUB | Huisvanvandaag.nl

Agenda en Maps inzichtelijk

Via de Google Home en de Mini kon de Google Assistent je agenda al aan je voorlezen, dit is een handige functie, maar persoonlijk heb ik hier liever ook beeld bij. Wanneer je een vraag stelt over de verkeersdrukte richting bijvoorbeeld je werk, toont het scherm ook hier weer een kaartje. Beide functies zijn een handige aanvulling.

Koppeling met Nest producten

De reden van de naamswijziging is onder andere om mensen er meer op te wijzen dat de het scherm als Smart Home Hub gebruikt kan worden voor de overige Nest producten. Zo koppel je op eenvoudige wijze je Nest thermostaat, slimme rookmelder of kijk je beelden van je Nest deurbel uit op het scherm van de Nest Home Hub.

Conclusie

Al met al is het scherm, in mijn optiek althans, een waardevolle aanvulling op de reeds bestaande functionaliteiten van Google Assistent. Zeker wanneer je dit combineert met bijvoorbeeld andere Nest producten of middels een koppeling met Homey kun je grote stappen zetten in het slimmer maken van je woning.

De verwachting is dat Google de Nest Smart Home producten lijn gaat uitbreiden de komende jaren, mocht je toch enigszins schrikken van de prijs van deze producten of je te beperkt voelen door het aanbod. Overweeg dan zeker de koppeling met Homey, deze Smart Home HUB biedt ondersteuning een groot scala aan protocollen en merken, meer over Homey lees je hier.

Enthousiast geworden? Deel het dan!
« »

© 2020 Huisvanvandaag.nl . Theme by Anders Norén.

Aanbevolen
Wie kent deze eigenaardige Amerikaanse uitvinding uit de jaren 80-90 nog? De 'Clapper'.  Dit was…
Translate »