Mok ok è (moet ik ook hebben)

Mok ok è (moet ik ook hebben)

Welkom bij de allereerste editie van deze nieuwe rubriek genaamd: Mok ok è (zeeuws voor: moet ik ook hebben). Oftewel zaken die niets te maken hebben met Smart Homes of Domotica maar gewoon heel leuk zijn om te hebben.

Een overzicht  van de bijzondere spullen die ik tegenkwam tijdens mijn speurtocht langs de krochten van het internet op zoek naar betaalbare domotica producten. En precies op tijd voor wat Sinter/Kerst inspiratie!

Zaken die ik graag met jullie wil delen. Sommige zijn in, op of rondom je huis toepasbaar, andere zijn simpelweg gadgets, speelgoed of andere simpelweg kekke hebbedingetjes.

Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat het zeker geen alledaagse producten zijn, maar wel uniek in hun soort, goed betaalbaar en mijn inziens wat extra aandacht verdienen.

Jeugdsentiment 

Wanneer je net als ik in de jaren 90 opgegroeid bent ken je ongetwijfeld deze vliegtuigjes nog: Flying Gliders.

Als kind zat het grootste deel van de pret in het bouwen van het vliegtuigje, want nadat je hiermee klaar was kon je welgeteld drie keer gooien voordat ze kapot gingen. Aangenaam verrast was ik ook toen ik de superieure variant hieronder tegenkwam.

Prijs: drie keer niks. (tegenwoordig bestel je 12 stuks voor slechts € 1,90)

Duurzaamheid: zie prijs

Zweefvliegtuig 2.0 

Ik heb het over het de piepschuimen grote broer (variërend 35-48 cm vleugelwijdte) van bovenstaand zweefvliegtuig. Ik had deze afgelopen zomer voor m’n zoontje gekocht, maar uiteindelijk was papa degene die het merendeel van de dag ermee in de weer was.

Vluchten van tientallen meters ver, loopings (afhankelijk van de stand van de vleugels). Kogellagers in de neus ter ondersteuning van een rechte verre vlucht. En vergeleken met de Flying Gliders van weleer: duurzaam! Sinds eind mei al hetzelfde toestel in gebruik en nog altijd in goede staat.

Prijs: € 1,10,- bij je thuisbezorgd via Aliexpress op Bol.com te vinden voor € 10,99 per stuk.

Duurzaamheid: Uitstekend!

Toch meer interesse in zelfbouw sensoren voor je Smart Home? Bekijk hier alle Homeyduino projecten. 

Tamagotchi

Nog een andere vondst die het nodige jeugdsentiment teweeg bracht is de Chinese variant van een destijds zeer populair digitaal huisdiertje: de Tamagotchi. Het doel  van dit speelgoed was om kinderen de zorg te geven over een digitaal huisdiertje, wat aandacht, eten en zorg nodig had om in leven te blijven.

In een van de voorgaande seizoenen van Zondag met Lubach nog heerlijk gepersifleerd door een variant met Lijsttrekkers van de diverse Nederlandse politieke partijen: de Kamergotchi.

De moderne variant beschikt zelfs over een kleurenscherm en word al bij je thuis afgeleverd voor net geen € 16,- Het meest simpele model heb je al voor slechts € 1,56 thuisbezorgd en al, maar volgens de recensies kun je beter het duurdere uitgebreidere model pakken.

Uiteraard zijn ook deze te bestellen via Bol.com met een snelle levering gegarandeerd, maar dat kost je dan iets tussen de € 9,99 en 36,- afhankelijk van de uitvoering.

 

Heb je zelf nog rare, unieke, leuke vondsten gedaan in de krochten van het internet die je graag wilt delen? Dat kan! En wel via het contact formulier hier.

 

Mike | Huisvanvandaag

Één gedachte over “Mok ok è (moet ik ook hebben)

Geef een reactie

Aanbevolen
15 oktober nadert snel, op deze nu al memorabele dag kondigt Google hun nieuwste producten…
Translate »