Lenovo’s Slimme Wekker met Google Assistent

Lenovo’s Slimme Wekker met Google Assistent

Naast slimme speakers en Smart Displays is er dan nu eindelijk de Slimme Wekker. Lenovo is de eerste speler die ermee op de markt komt en wel met de Lenovo Smart Alarm Clock.

Dit handige apparaatje is een kruising tussen de Google Home Mini en een  mini Nest HUB is, die dus tevens dienst doet als wekker. En hierbij het beste van twee werelden combineert: de slimme spraakassistent van Google met een overzichtelijk klein schermpje waarop je notificaties worden weergegeven. Het prijsverschil tussen  de Nest HUB van € 129,- tegenover  € 115,- voor de Lenovo Smart Alarm is echter klein.

Eindelijk te bestellen: de opvolger van Lenovo’s Smart Clock: The Essential 

Mogelijkheden

Door middel van spraak kun je je alarm in stellen en bij het wekken s’ochtends heb je meteen zicht op je afspraken voor die dag en het actuele weerbericht. Zo weet je meteen wat voor kleding je uit de kast moet trekken of speelt de wekker je favoriete playlist van Spotify of Google Music.

Wanneer je Nest camera’s of de Nest deurbel hebt kun je deze ook meteen uitkijken vanaf je Slimme Wekker, erg handig wanneer de deurbel gaat terwijl je net of nog in bed ligt, of om (kleine) kinderen in de gaten te houden.

Daarnaast zit er ook een USB uitgang op om meteen je telefoon op te kunnen laden.

Wekker met spiegelfunctie,thermometer en draadloze telefoon oplader | Gevonden op AliExpress.com | Thuisbezorgd en al voor nog  géén € 15,-

Smart Home bediening

Omdat de Slimme Wekker werkt op Google Assistent kun je hier hetzelfde mee als bijvoorbeeld met je Nest HUB.  Zo bedien je eenvoudig je Smart Home verlichting of kun je zaken Broadcasten over de andere Slimme Speakers in je huishouden.

Meer over Google Home en de Nest HUB als Smart Home bediening lees je hier.

Lenovo versus Nest HUB

Uiteraard zit er wel degelijk verschil tussen de Lenovo Slimme Wekker en de Nest HUB. Zo is de kwaliteit en formaat van de Lenovo beduidend minder als dat van de Nest HUB. Logisch ook want deze Nest HUB neemt hoogstwaarschijnlijk een prominente plaats in je woonkamer in, waar de Lenovo meer verscholen op je nachtkastje eindigt.

Nest Home HUB | Huisvanvandaag.nl

Alles wat je moet weten over de Nest HUB lees je hier! 

Daarnaast is het gebruiksdoel totaal anders: de Nest HUB dient overdag als digitale fotolijst en gebruik je om je Smart Home te bedienen. De Lenovo daarentegen vooral dienst doet voor als eerste informatiepunt s’ochtends bij het opstaan, of juiste om de komende dag door te nemen en allicht om je verlichting nog  uit te schakelen op het moment dat je s’avonds laat in bed duikt.

Verkooppunten

Lenovo’s Slimme Wekker is nu te koop bij Bol.com voor € 98,-

Conclusie

Zelf zie ik de Lenovo als een mooie aanvulling in je Smart Home. Is het echt een noodzakelijk aanvulling? Nee waarschijnlijk niet. Is het daarentegen een handig en grappig hebbeding, absoluut. Omdat Lenovo nu de eerste is die er één op de markt brengt zal deze nog enigszins aan de prijs zijn.

LED Wekker Spiegel met tijds- en temperatuurweergave | Gevonden op AliExpress.com  | Thuisbezorgd en al voor € 7,40

Mijn verwachting is echter dat er in de loop van het jaar steeds meer slimme wekkers en andere vergelijkbare kleine slimme speakers met scherm op de markt zullen komen en dat als gevolg hiervan de prijzen flink zullen dalen. Daarnaast verwacht ik dat binnen nu en 5-10 jaar dergelijke slimme speakers gemeengoed zijn geworden net zoals dat je smartphone dat ook is.

Ben je het hier helemaal (niet) mee eens, heb je andere op- of aanmerkingen? Laat het me weten, vind ik leuk!

 

Mike | Huisvanvandaag

Geef een reactie

Aanbevolen
Het was ergens halverwege de jaren 90, de lange autorit naar Rosmalen waar geen eind…
Translate »