Slimme verwarming

is verwarming die automatisch aan- of uitschakelt aan hand van een vooraf ingesteld schema, via een app/internet, aanwezigheidsdetectie, buitentemperatuur of bijvoorbeeld de weersverwachting. De aansturing van dit systeem is een slimme thermostaat. Doordat deze met internet verbonden is kun je vanaf overal ter wereld  de verwarming bedienen. Grote voordelen van een dergelijk systeem zijn dan ook een behaaglijker binnenklimaat en forse besparing op je stookkosten

Temperatuurregeling per zone

daarnaast is de verwarming uitbreidbaar met zone temperatuur regeling, doormiddel van slimme radiatorkranen. Het aansturen per zone kun je regelen door je thermostaatknop te vervangen door een slimme variant, vervolgens kun je nu per ruimte de gewenste temperatuur instellen, tijdschema’s instellen, koppelen met slimme sensoren, minimale en maximale temperatuur instellen.

Slimme thermostaten

zijn een geweldige manier om geld te besparen op je energierekening en tegelijkertijd je huis comfortabel te houden. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in je huis gemakkelijk bedienen met je stem of via een app op je telefoon. Bovendien kun je automatiseringen instellen, zodat je thermostaat reageert op bepaalde gebeurtenissen of tijden van de dag. Als je bijvoorbeeld op kantoor bent, kun je instellen dat de thermostaat de temperatuur lager zet om geld te besparen. Slimme thermostaten zijn ook energiezuinig, omdat ze de temperatuur aanpassen op basis van je levensstijl en het tijdstip van de dag.

Mike | Huisvanvandaag

Translate »