Matter

Matter is een smart home protocol dat is ontworpen om slimme apparaten te laten communiceren met elkaar via Wi-Fi of het nieuwere protocol Thread. Dit maakt smart homes sneller en responsiever.

Matter-gecertificeerde apparaten kunnen gemakkelijk met elkaar communiceren zonder afhankelijk te zijn van de cloud. Dit betekent dat de gegevens die tussen de apparaten worden gedeeld, lokaal blijven en niet naar een externe server worden gestuurd. Dit kan de privacy van de gebruiker verhogen en tegelijkertijd de reactietijd van de smart home verhogen.

Op dit moment zijn Matter-gecertificeerde apparaten beperkt tot slimme lampen en armaturen, slimme stekkers en schakelaars, slimme thermostaten en andere HVAC-controls, slimme zonwering, slimme sensoren, slimme sloten en media-apparaten. Dit opent de wereld van smart homes in het algemeen en die van de markt voor slimme raambekleding in het bijzonder. Het is nu niet langer voorbehouden aan liefhebbers van een smart home, maar toegankelijk voor iedereen.

Mike | Huisvanvandaag

Translate »