Homey Bridge

Homey Bridge

Athom, de makers van Homey en Homey Pro komen met een nieuwe versie van Homey. De Homey Bridge, een aanzienlijk goedkoper exemplaar waarbij je enkel een kastje met de benodigde domotica antennes ontvangt. Maar wel de volledige smart home functionaliteit in huis haalt.

Met een prijs van € 69,- en een abonnement van€ 2,99 per maand is de Homey Bridge een stuk goedkoper als de Homey Pro. Maar waar zit nu precies dit verschil in?

Wat zijn de verschillen tussen Homey Bridge en Homey Pro?

Homey Pro

De Homey Pro is op zijn beurt weer de verbeterde variant van de allereerste Homey zoals deze destijds in 2014 op Kickstarter werd aangeboden. Homey Pro bevat zowel de hardware als software om je smart home te bedienen, hierbij heb je dus de volledige Smart Home functionaliteit in huis, dus op je lokale WiFi, de mogelijkheid van Experimenten en toegang tot Homeyscript.

Homey Bridge

Homey Bridge bevat op zijn beurt enkel de antennes voor: Bluetooth, Zigbee, Z-Wave, Infrarood en Radiofrequentie (433Mhz). Doordat de Homey software op de servers van Athom draait hoeft de bridge dit niet te doen, wat de benodigde rekenkracht en hierdoor kosten bespaard. Wel rekent Athom dus een abonnementsprijs van € 2,99 per maand indien je meer als vijf verschillende smart home producten wilt koppelen.

Wanneer je net begint aan je eigen Smart home zijn die vijf producten waarschijnlijk genoeg om je enthousiast te krijgen, waarna je de € 2,99 per maand voor lief neemt. Door het verschil in aanschafprijs zou je de Homey Bridge kunnen kopen en 9 jaar het bijbehorende abonnement afsluiten voordat de kosten hetzelfde zijn als bij de Homey Pro.

De verschillen tussen Homey Pro en Homey Bridge

Het daadwerkelijk verschil tussen Homey Pro en Homey Bridge

Waar zit het daadwerkelijke verschil hem dan nu in vraag je je waarschijnlijk af. Ben je echt een Die Hard doe-het-zelver die droomt in code en ieder aspect van z’n Smart Home wil kunnen configureren, dan is de Homey Pro waarschijnlijk je beste keuze.

Wil je echter een Smart Home waarbij je verschillende protocollen, merken en producten kunt combineren, bijvoorbeeld met de KlikaanKlikuit schakelaars die je al in huis hebt. Dan is de Homey Bridge waarschijnlijk meer als voldoende.

De interface van Homey op zowel de Bridge als de Pro.

Google / Nest home

Met de Smart Home producten van Google / Nest voeg je goed werkende spraakbediening toe aan je Smart Home. Ook verschijnen de in Homey gekoppelde Smart Home producten op het scherm van de Nest Hub. Hierdoor zijn je apparaten en verlichting ook via touchscreen te bedienen.

Homeyduino, bouw met goedkope onderdelen je eigen op maat gemaakte sensoren.
Homeyduino, bouw met goedkope onderdelen je eigen op maat gemaakte sensoren.

Homeyduino

Helaas werkt de Homey bridge niet met Homeyduino, de handige koppeling tussen Arduino en Homey. Waarmee je je eigen Smart Home sensoren bouwt, leuk, eenvoudig en voor een fractie van de prijs van kant en klare producten, hiervoor heb je dan ook de Homey Pro nodig.

Alle Homeyduino projecten vind je dan ook hier en for Homeyduino Projects in English, click here!

Mike | Huisvanvandaag

Één gedachte over “Homey Bridge

Geef een reactie

Aanbevolen
Build your own water- or regular thermometer that you can read out digitally via WiFi…
Translate »