Google Assistent op je Sonos speakers

Google Assistent op je Sonos speakers

Sinds begin juli is het mogelijk om de Google Assistent op je Sonos speakers te gebruiken. Mocht je niet tevreden zijn over het geluidskwaliteit van Google’s speakers zijn, dan is dit zeker een mooi alternatief. 

Dit geldt echter niet voor alle speakers van Sonos, maar enkel voor de soundbar, de Sonos Beam en de Sonos One. Deze hebben namelijk een ingebouwde microfoon en nadat je de software hebt bijgewerkt dus ook beschikking over de Google Assistent.

Sonos Beam Soundbar met Google Assistent | Huisvanvandaag.nl

 

Stembesturing

Hierna beschikt je speaker over stembesturing en kun je alles wat je gewend was van de Google Home of Google Mini. Het mist uiteraard wel de toegevoegde waarde van het scherm van de Nest HUB.

Wat je er zoal mee kunt:

  • Bedien je eenvoudig je muziek door middel van spraak
  • Vraag je het weerbericht of andere prangende vragen
  • Laat je agenda voorlezen
  • Start en stream je favoriete Netflix serie

Sonos One met Google Assistent | Huisvanvandaag.nl

Smart Home besturing

Maar het mooiste van alles is natuurlijk de mogelijkheid om dan nu via je Sonos speakers, je Smart Home aan te kunnen sturen.

Waar de Sonos Beam uiteraard het best tot zijn recht komt onder je tv, is de Sonos One juist uitermate geschikt als extra speaker in je slaapkamer of badkamer.

En is zo meteen het ideale apparaat om via spraak je verlichting te schakelen, je muziek te af te spelen of Google Routines te starten.

Privacy

Mocht je door de recente berichtgeving enigszins geschrokken zijn door het privacy beleid van Google. Zo pas je je privacy instellingen aan, waardoor Google je gespreksinformatie niet meer mag opslaan:

Via het Mijn Activiteit-menu van je Google-account kun je aan geven dat Google je gesproken berichten niet mag opslaan. Open hiervoor in het menu ‘Activiteitsopties’. En vervolgens ‘Spraak- en audioactiviteit’. Of klik hier om direct naar deze pagina te gaan.

Homey van Athom | Huisvanvandaag.nl

Google en Homey

Wanneer je de mogelijkheden van de Google Assistent op je Sonos combineert met Homey als Smart Home HUB, dan zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

Via Homey maak je ook je oude infrarood apparatuur slim zoals bijvoorbeeld televisies, receivers en radio’s.

Bouw je eenvoudig en goedkoop je eigen sensoren met Homeyduino of breidt je je Smart Home uit met een grote verscheidenheid aan protocollen en merken.

JBL Link bar Soundbar speaker met Google Assistent | Huisvanvandaag.nl

Geen Sonos fan?

JBL heeft onlangs de JBL Link Bar Soundbar geïntroduceerd. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden,  ook een soundbar. Maar dan van JBL, ook deze beschikt over de Google Assistent en produceert zeer degelijk geluid. Qua prijsklasse zit deze net iets lager, zo koop je hem al bij Conrad voor € 338,-

 

 

Mike | Huisvanvandaag

Geef een reactie

Aanbevolen
Vandaag weer een nieuw Homeyduino project: de Homeyduino relay switch, met Google Assistent ondersteuning! Dit…
Translate »