Chriet Titulaer 

Chriet Titulaer 

De op 23 april 2017 overleden Chriet Titulaer. Wetenschapper, tv-maker en gadgetfreak van beroep, Youtube staat nog altijd vol met andere talloze projecten van deze man. Sommige zijn ondertussen de normaalste zaak van de wereld, zoals beeldbellen, HD Televise, zonnepanelen, stembesturing in huis en hij voorspelde in 1982 al verkoop via internet of Telewinkelen zoals ze het toen genoemd werd.

Dat echter niet al zijn voorspelling uit zijn gekomen blijkt wel uit onderstaand fragment van de telefoon fiets.

Huis van de Toekomst

Dit was Chriet Titulaer zijn grootste en langstdurende project. Samen met Dirk Lips, Eric van Baarsel, Cees Dam werd dit project in 1989 op het terrein van Autotron Rosmalen gerealiseerd. Dit huis was Chriet Titulaer zijn verwachting hoe een Huis van de Toekomst eruit zou kunnen zien. Veel zaken die vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld zijn, maar destijds was het huis zijn tijd ver vooruit. Zo voorspelde Chriet Titulaer destijds al de komst van Telewinkelen, het gemak van winkelen vanuit je luie stoel. Sinds de komst van Bol.com, CoolBlue en Aliexpress doen we haast niet anders meer.

V.l.n.r. Dirk Lips, Eric van Baarsel, Cees Dam en Chriet Titulaer. Initiatiefnemers Huis van de Toekomst

V.l.n.r. Dirk Lips, Eric van Baarsel, Cees Dam en Chriet Titulaer. Initiatiefnemers Huis van de Toekomst
Energie in de toekomst

Zonnepanelen kwamen ook ruim aan bod en deze voorspelling is dan ook meer dan uitgekomen, hoewel nog steeds volop in ontwikkeling. Met iedere paar jaar de komst van alsmaar beter wordende panelen of andere ontwikkelingen. Hoewel er tegenwoordig ook diverse alternatieven zijn op energiegebied, wat te denk van de recente vooruitgang op het gebied van warmtepompen of zonneboilers.

Kleine jongen, grote indruk

Toen ik daar als klein jongetje rondkeek heeft dit dan ook een diepe indruk op me gemaakt. En heeft het me uiteindelijk zelfs aangespoord tot het bouwen van mijn eigen Huis van de Toekomst. Maar dan met (betaalbare) middelen die we vandaag de dag al tot onze beschikking hebben. Benieuwd naar mijn versie van het Huis van Toekomst? Hier vind je een lijst van door mij gemaakte projecten.
Ben je zelf ook enthousiast over domotica en het bouwen van je eigen Smart Home lees dan rustig verder, heb je vragen of suggesties laat dan even een berichtje achter.

Mike | Huisvanvandaag

Één gedachte over “Chriet Titulaer 

Geef een reactie

Aanbevolen
Het was ergens halverwege de jaren 90, de lange autorit naar Rosmalen waar geen eind…
Translate »