Android Auto / Apple Carplay 2022

Android Auto / Apple Carplay 2022

In een eerder artikel hebben we al eens de voordelen van Android in je auto besproken, ondertussen is dit alweer achterhaald door Android Auto en net zoals bij telefoons worden ook de schermen in je auto steeds groter. De voordelen en verschillen tussen Android Auto en eerdere systemen zullen we hieronder bespreken. Deze schermen werken echter met zowel Android smartphones als met de Apple Iphone.

Android Auto

Waar de radio’s zoals in eerder besproken artikel zelf over de hardware beschikken om Android te draaien, zijn de nieuwe systemen voorzien van Android Auto. Hiermee cast je vanaf je telefoon naar het scherm. Hierdoor is je software altijd up te date en hoef je niet moeilijk te doen met het delen van je mobiel internet via een hotspot.

Apple Carplay

Indien je een Iphone hebt kun je deze koppelen via Carplay en op dit scherm casten vanaf je Iphone. Hierbij gebruik je uiteraard ook je eigen device en applicaties zoals deze op je telefoon staan.

Eigen device

Je gebruikt je bekende apps op je eigen telefoon, zoals Spotify, Google Maps, Whatsapp, maar dan ook een groot breedbeeld touchscherm met een 2K of zelfs 4K resolutie. Het voordeel hiervan is dat het enkel een scherm betreft, de hardware zit immers in je eigen smartphone. Hierdoor zijn dergelijk systemen er betaalbaar en heb je ze al voor bedragen tussen de € 130 en € 160,- op Aliexpress.

Dashcam

Daarnaast beschikken deze schermen veelal over een dashcam, waarmee al dan niet continu de weg voor je gefilmd kan worden. Dit is een handige functie, welke met name gewaardeerd word door verzekeringsmaatschappijen.

Mike | Huisvanvandaag

Geef een reactie

Aanbevolen
Athom, de makers van Homey en Homey Pro komen met een nieuwe versie van Homey.…
Translate »