Alternatieve slimme speakers met Google Assistent

Alternatieve slimme speakers met Google Assistent

De Google Home of tegenwoordig gewoon Nest geheten domineren ondertussen de Nederlandse slimme speaker markt. Onlangs zijn ze begonnen met de uitrol van de tweede generatie slimme speakers.

Toch zijn er ook legio andere aanbieders van smart speakers met de slimme assistent van Google, maar eerst even wat meer over de nieuwe Nest Mini 2.0. Deze nieuwste telg uit de Google reeks belooft een aanzienlijk betere geluidskwaliteit ten opzichte van de eerste generatie evenals de mogelijkheid tot het in stereo koppelen van bijvoorbeeld twee Nest Mini’s. Daarnaast beschikt de nieuwe Nest Mini 2.0 over een beter geluid, met vollere bassen. Een behoorlijke verbetering ten opzichte van eerst, absoluut.

Maar soms wil je gewoon echt goede geluidskwaliteit, maar dan wel met het gemak van je favoriete slimme assistent. Gelukkig zitten de andere fabrikanten dan ook niet stil en worden er legio slimme speakers voorzien van de Google Assistent op markt gebracht. En vandaag wil ik er dan ook een aantal wat extra uitlichten.

Sonos Move 

Over de uitstekende geluidskwaliteit en haast kindvriendelijke wijze van installatie hoef ik jullie waarschijnlijk niets meer te vertellen. Hier staat Sonos al sinds de lancering om bekend, maar wat je misschien nog niet wist is dat Sonos sinds dit jaar een mobiele speaker heeft met daarop. jawel, de Google Assistent. Deze speakers is zowel binnen als buitenshuis te gebruiken en beschikt hiervoor over een WiFi  verbinding voor thuis, met eventuele koppeling met je overige Sonos speakers en beschikt daarnaast over Bluetooth voor onderweg.

Deze smart speaker is qua geluidskwaliteit vergelijkbaar met de Sonos One, welke overigens sinds versie 2.0 ook beschikt over de Google Assistent en met € 210,- betaalbaarder maar helaas niet draagbaar is.

Tevens komt de Sonos Move met een handig oplaadstation in de vorm van een ring. Eenmaal opgeladen gaat de Move 10 uur lang mee en onderweg kun je deze bijladen door middel van een USB-C kabel, dan kan het oplaadstation thuis op de kast blijven staan, wel zo handig.

Daarnaast is de speaker weerbestendig en voorzien van een IP56-rating en dus bestand tegen vocht, regen, sneeuw, stof, zout spatwater, uv-straling en extreme warmte en kou.

Uiteraard zijn de prijzen ook zoals je van Sonos verwacht aan de forse kant, maar hier staat dan wel een degelijk product met uitstekende bouwkwaliteit en zeer goede geluidskwaliteit tegenover.

Verkrijgbaar op Bol.com voor € 399,- 

Of op Coolblue als duo set voor € 783,-

 

JBL Link 500

Qua formaat een stuk groter als de Sonos One of Move maar prijstechnisch een stuk scherper in de markt gezet, met nog altijd een meer als prima geluidskwaliteit, de smart speakers van JBL. Het topmodel de JBL Link 500 beschikt over zowel WiFi als Bluetooth  en een prima geluidskwaliteit. Met name de bassen komen goed tot z’n recht bij deze speaker, dit model word echter zonder accu geleverd en is dus alleen op netstroom aan te sluiten.

JBL Link bar Soundbar speaker met Google Assistent | Huisvanvandaag.nl

Maar dan heb je wel het topmodel van JBL, zo’n grote speaker voor een prijs van slechts € 229,- is zeker niet te veel. De overige modellen van JBL zijn veelal wel van accu voorzien, een maatje kleiner, maar beschikken ook over de Google Assistent, de prijzen hiervan variëren tussen de €  86 en € 119,- of € 399,- voor bovenstaande soundbar welke ook voorzien is van Google Assistent.

Harman Kardon Citation reeks

Een andere welbekende speler op de speaker markt, namelijk Harman Kardon, levert z’n speakers nu ook met ondersteuning voor Google Assistent. De Citation reeks zijn erg fraai vormgegeven speakers in verschillende uitvoeringen. De Harman Kardon Citation 500 werkt alleen op netstroom, maar is wederom te koppelen via zowel WiFi als Bluetooth. Deze redelijk forse speaker is de grote broer van Harman Kardon Citation 100 en de 300. En heeft vergeleken met de andere twee dan ook het beste geluidskwaliteit.

De prijs hiervoor is dan ook fors met € 649,- voor de Citation 500. Tegenover € 299,- voor de Citation 100 en € 399,- voor de Citation 300. Al deze speakers zijn erg fraai vormgegeven en beschikken over een prima geluid, maar natuurlijk bepaalde gradaties afhankelijk van het prijsniveau.

Maar de absolute top speakers van de Harman Kardon  Citation Serie zijn de  Towers. Deze toren speakers met een hoogte van 116 cm, Google Assistent en een fenomenaal geluid, misstaan in geen enkele woonkamer. Ze zullen de hoge set prijs van € 2499,- dan ook ongetwijfeld waard zijn.

Bose Home Speaker 500

Tot slot maar zeker niet de minste, de Bose Home Speaker 500. Het merk Bose staat al decennia lang bekend vanwege haar uitstekende producten en dito geluidskwaliteit. Uiteraard kon ook hier de Google Assistent ondersteuning niet uitblijven.

Ook deze speaker beschikt wederom over zowel Bluetooth als WiFi, heeft géén accu en kan dus enkel op de netstroom worden aangesloten.

Maar het echte unique selling point  van deze speaker is stereo geluid, afkomstig uit slechts één speaker.

Bose heeft dit voor elkaar gekregen door de twee drivers in de Bose Home Speaker 500  in tegenovergestelde richting te laten wijzen om zo het geluid via de wanden te weerkaatsen.

Het resultaat? Een geluidsveld dat verder reikt dan welke andere smartspeaker dan ook en krachtig genoeg is om elke kamer met verbluffend stereogeluid te vullen.Mocht dit niet voldoende voor je zijn, dan kun je ook deze speaker weer koppelen aan andere uit de Bose Home Speaker reeks.

Maar voor een prijs van € 329,- krijg je dus kamer vullend geluid uit je smart speaker

Al met al keus genoeg. Voor welke smart speaker ga jij en waarom laat het me weten?

Mike | Huisvanvandaag

3 reacties op “Alternatieve slimme speakers met Google Assistent

Geef een reactie

Aanbevolen
Welkom bij de allereerste editie van deze nieuwe rubriek genaamd: Mok ok è (zeeuws voor:…
Translate »