5 slimme manieren om je oude smartphone te gebruiken

5 slimme manieren om je oude smartphone te gebruiken

Heb je nog een oude smartphone in de la liggen? Gooi hem niet weg! In deze tijd van snel evoluerende technologie hebben we de neiging om onze oude gadgets opzij te zetten en te vergeten zodra de nieuwste modellen uitkomen. Maar wist je dat die oude smartphone nog steeds waardevol kan zijn? In plaats van hem te laten verstoffen of erger nog, op de vuilnisbelt te laten belanden, kun je die smartphone nieuw leven inblazen en hem in je smart home integreren.

Of je nu een fervent tech-liefhebber bent of gewoon een milieubewuste consument, het recyclen van je oude smartphone voor gebruik in je smart home is een slimme en duurzame keuze. Het kan ook een leuke doe-het-zelf activiteit zijn die je helpt om meer te leren over technologie en huisautomatisering. En het beste is dat je niet per se een tech-guru hoeft te zijn om dit te doen. Er zijn talloze apps en handleidingen beschikbaar die je kunnen helpen je oude smartphone om te zetten in iets nuttigs.

Hier zijn vijf ideeën over hoe je je oude smartphone kunt gebruiken in je smart home:

Gebruik je je oude telefoon als camera of toch liever de Nest?

1. Beveiligingscamera

Een oude smartphone kan een geweldige beveiligingscamera zijn. Met de juiste app kun je je oude smartphone omtoveren tot een camera die je via je huidige smartphone kunt bekijken. Zo kun je altijd zien wat er in je huis gebeurt, zelfs als je er niet bent.

Een goede app hiervoor is Alfred Home Security Camera. Deze app verandert je oude smartphone in een bewakingssysteem. Met deze app kun je live video bekijken, bewegingsdetectie inschakelen en zelfs tweerichtingsgesprekken voeren.

De Nest Max, met extra groot scherm, speaker en smart home bediening.

2. Smart Home Hub of slimme assistent

Met behulp van apps zoals SmartThings of Home Assistant kun je je oude smartphone veranderen in een centrale hub voor al je smart home apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld je lampen, deuren en thermostat met een enkele app bedienen.

Je kan de SmartThings-app van Samsung gebruiken om je oude smartphone in een hub te veranderen. Het biedt compatibiliteit met een breed scala aan slimme apparaten.

Homey van Athom | Huisvanvandaag.nl
Met de Homey pro koppel je eenvoudig verschillende merken en smart home protocollen aan elkaar

Gebruik het als een slimme speaker: Installeer een spraakassistent-app zoals Google Assistant of Amazon Alexa op je oude smartphone en gebruik het als een draadloze speaker. Zo kun je eenvoudig muziek afspelen, vragen stellen en slimme apparaten bedienen met je stem.

3. Digitale fotolijst

Je kunt je oude smartphone aan de muur hangen en gebruiken als digitale fotolijst. Er zijn diverse apps die een slideshow van je foto’s kunnen afspelen, waardoor je altijd van je favoriete herinneringen kunt genieten.

Met de app Dayframe kun je een diashow van foto’s maken die zijn opgeslagen op je telefoon of van foto’s op sociale media.

4. E-boek Lezer

Met apps zoals Kindle of Google Play Books kan je je oude smartphone veranderen in een dedicated e-boek lezer. Dit kan vooral handig zijn als je graag leest in bed of in de badkamer, en je je huidige smartphone daarvoor niet wilt riskeren.

De Kindle-app is een geweldige keuze voor het lezen van e-boeken. Het ondersteunt een breed scala aan bestandsformaten en biedt verschillende functies om je leeservaring aan te passen.

5. Dedicated Muziekspeler

Als je oude smartphone nog een audio jack heeft, kan je het apparaat gebruiken als dedicated muziekspeler. Met apps zoals Spotify, Google Play Music of Apple Music, kan je al je favoriete muziek op één plek hebben. Bij gebrek aan een jack plug kun je je telefoon verbinden met een Bluetooth-luidspreker. Dit kan vooral handig zijn voor feestjes of voor in de auto.

Spotify is een geweldige app voor muziekstreaming die je op je oude telefoon kunt installeren. Het biedt toegang tot een enorme bibliotheek met liedjes en podcasts, en je kunt afspeellijsten maken of muziek offline opslaan met een premium abonnement.

Dus voordat je die oude smartphone weggooit, overweeg deze slimme ideeën om hem een nieuw leven te geven in je smart home!

Mike | Huisvanvandaag

Één gedachte over “5 slimme manieren om je oude smartphone te gebruiken

Geef een reactie

Aanbevolen
Homeydash is een dashboard-interface voor Homey, een platform voor smart home automatisering. Het kan gebruikt…
Translate »